به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،در جدیدترین گزارشها، مشخص شده که ۷۲ درصد از زنان ایرانی با مشکلات چاقی و اضافه وزن دست و پنجه نرم میکنند. این آمار نگرانکننده از سوی دکتر ملیحه کیانفر، رییس اداره سلامت میانسالان و مادران وزارت بهداشت، اعلام شد و نشاندهنده نیاز فوری به اقدامات موثر در جهت ارتقاء سلامت زنان است.
دکتر کیانفر در این باره اظهار داشت که زنان تقریباً نیمی از جمعیت کشور را تشکیل میدهند و توجه به سلامت آنان باید در اولویت قرار گیرد. طبق آمارها، در بین زنان ۳۰ تا ۵۹ ساله، بالاترین آمار مرگ و میر ناشی از بیماریهای ایسکمیک قلبی، سرطان پستان، سکته مغزی، دیابت و سایر بیماریها مشاهده میشود.
عوامل مؤثر بر سلامت زنان
وی تأکید کرد که دو عامل اصلی در کاهش ابتلا به بیماریها و ارتقای کیفیت زندگی، تغذیه مناسب و تحرک بدنی کافی هستند. در این راستا، دکتر کیانفر بر لزوم فراهم کردن امکانات ورزشی مناسب و در دسترس برای زنان تأکید کرد. به دلیل شرایط فرهنگی، بسیاری از زنان از ورزش در فضاهای عمومی امتناع میکنند و نیاز به ایجاد زیرساختهای مناسب در این زمینه احساس میشود.
آمار نگرانکننده چاقی
بر اساس آخرین پیمایش عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر، حدود ۳۱ درصد از زنان ایرانی چاق و ۴۱ درصد دیگر دارای اضافه وزن هستند. به گفته دکتر کیانفر، این مسئله تنها به زندگی شهری محدود نمیشود و زنان در سراسر کشور با این مشکل روبهرو هستند. در سنین ۵۵ تا ۶۴ سال، ۲۰ درصد و در گروه سنی ۴۴ تا ۵۴ ساله، ۲۱ درصد از زنان چاق هستند.
لزوم آگاهی و پیشگیری
دکتر کیانفر بر اهمیت آگاهی بخشی درباره ریسک فاکتورهای سلامتی تاکید کرد و اعلام کرد که ۵۷.۷ درصد زنان ایرانی فعالیت فیزیکی کمی دارند و این فعالیتها به کمتر از ۱۵۰ دقیقه در هفته محدود شده است. انجام فعالیتهای بدنی به ویژه ورزش میتواند به تقویت عضلات قلب و کنترل فشار خون کمک کند.
خدمات بهداشتی و غربالگری
این مقام مسئول همچنین به خدمات غربالگری در مراکز جامع سلامت اشاره کرد و گفت: زنان باید معاینات پستانها را به طور منظم انجام دهند و پس از ۴۰ سالگی، هر دو سال یک بار ماموگرافی داشته باشند. غربالگری سرطان دهانه رحم و سرطان روده بزرگ نیز از دیگر خدمات مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
دکتر کیانفر در پایان به این نکته اشاره کرد که سلامت زنان نه تنها به خود آنها بلکه به سلامت کل جامعه مرتبط است و باید تلاش شود تا زنان با آگاهی و امکانات کافی، بتوانند در حفظ و ارتقای سلامت خود نقش موثری ایفا کنند. به نظر میرسد که ارتقای سطح سواد سلامت و فراهم کردن زیرساختهای مناسب، از ضروریات برای بهبود وضعیت سلامت زنان در کشور است.
نظر شما